DOKAP Bölgesi Organik Tarım Havzalarının Belirlenmesi Araştırma Alt-Projesi kapsamında;
Söz konusu çalışmalar çerçevesinde Bölgenin organik tarıma uygun havzaları belirlendikten sonra bu alanlar coğrafi haritalar üzerine işlenecek ve organik tarımın geliştirilmesine yönelik olarak eğitim, örgütlenme, pazarlama ve diğer hususları içeren DOKAP Bölgesi Organik Tarım Stratejisi ve Eylem Planı hazırlanacaktır.
DOKAP Bölgesi Tarımsal Üretim ve Tarımsal Sanayi Yatırım Potansiyelinin Araştırılması Alt-Projesi kapsamında; DOKAP illerinde tarımsal üretim ve tarımsal sanayinin mevcut durumunun ve gelişme potansiyelinin ortaya konulması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda;
Proje süresi 2 yıl olarak belirlenmiştir.
DOKAP Çay Kalitesinin Geliştirilmesi Araştırma Alt-Projesi ile ülkemizde üretilen çay kalitesinin artırılması amacıyla ıslah çalışmalarının başlatılması için Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde kurulu bulunan laboratuvarın altyapısı güçlendirilecek ve sahada çay ıslah çalışmaları gerçekleştirilecektir. Belirlenen proje tutarının aktarılması için üniversiteden laboratuvar altyapısı ve sahada çay ıslah çalışmaları raporları beklenmektedir.
DOKAP Bölgesi Kültür Envanteri ProjesiDOKAP İdaresi tarafından DOKAP Bölgesi Kültür Envanteri Projesi kapsamında yaptırılacak olan ve resmi kayıtları bulunan/bulunmayan doğal, arkeolojik, taşınmaz, somut olmayan kültür varlıklarının saptanarak envanterinin yapılması | |
DOKAP Bölgesi Tanıtım ve Markalaşma ProjesiDOKAP Bölgesinin bilinirliğini artırmak amacıyla markalaşma, tanıtım ve pazarlama faaliyetleri yapılması | |
İyidere Turizm Kentsel İyileştirme ve Kalkınma Projesiİyidere ilçesinde 52 adet binada (yaklaşık 20.000 m²) cephe giydirme yapılmıştır | |
Çay Çarşısı ProjesiRize İlinde bölgenin en önemli tarım ürünü olan çayın ve diğer yöresel ürünlerin sunum ve ticaretinin yapılacağı satış birimleri | |
Artvin Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi | |
Turizm Destinasyonları İçeriklerinin HazırlanmasıProje ile DOKAP illerinde aktif olarak kullanılan destinasyon rotalarının geliştirilmesi ve alternatif turizm destinasyon rotalarının oluşturulması |